Elektrische vloerverwarming

Vloerverwarming is de moderne oplossing voor het verwarmen van een ruimte. Gezien het feit dat we van het gas af moeten heeft elektrische vloerverwarming de toekomst. Het (laten) aanleggen van elektrische vloerverwarming is daarom en goede investering voor de toekomst. Elektrische vloerverwarming kan geplaatst worden in zowel nieuwbouw als bestaande woningen. Spruit E Vloerverwarming geeft u graag advies over de beste type mat voor uw woning, woonruimte en type vloer en kan de installatie snel en vakkundig voor u realiseren. 

Vloerbedekking
Vloerverwarming kan gebruikt worden onder elk type vloer. Wij bieden verschillende typen systemen waardoor elk type vloer verwarmd kan worden. Het belangrijkste verschil tussen het gebruik van verschillende typen vloeren met (elektrische) vloerverwarming is de warmtegeleiding van het materiaal van de vloer. De beste dekking voor vloerverwarming is vloerbedekking met een goede geleiding. Dit warmt sneller op, geeft meer warmte af en werkt efficiënter. 

Tegels en stenen
Vloeren van tegels en stenen zijn ideaal voor het gebruik van vloerverwarming. Tegels en stenen hebben een hoge thermische geleidbaarheid. Dit betekent dat ze de warmte van een verwarmingskabel efficiënt naar het vloeroppervlak overbrengen. De vloer wordt snel warm en houdt de warmte daarbij ook goed vast.

Laminaat
Ontworpen hout, zoals laminaat, is een van de beste type houten vloeren om te gebruiken met een (elektrisch) vloerverwarmingssysteem. Het gaat namelijk goed om met de verschillen in vloertemperatuur. De temperatuur van het laminaat mag echter niet hoger zijn dan 27 graden. Dit valt eenvoudig te regelen door middel van een thermostaat die het verwarmingssysteem regelt.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Spruit E Vloerverwarming geeft u graag advies over de beste type vloerverwarmingsmat voor het type vloer in uw woning of woonruimte, passend bij uw budget. Neem gerust contact met ons op.